Ajankohtaista

SADW ja Fashion Night Keskikaupungin Yössä

Seinäjoki Art & Design Weekin muotitapahtuma Fashion Night tarjoaa kaupunkilaisille mahdollisuuden kuvauttaa itsensä Seinäjoki Street Styles -katumuotiblogiin Keskikaupungin Yössä. SADWin ja Fashion Nightin piste löytyy Keskuspuistosta klo 17 alkaen. Tule kuvauttamaan viilein syystyylisi ja kuulemaan lisää tämän vuoden SADWista! Blogin löydät osoitteesta seinajokistreetstyles.tumblr.com

Fashion Night on perjantaina 10.10.14 Karmassa osana SADWia järjestettävä muotitapahtuma, jossa paikalliset vaateliikkeet esittelevät kauden kuumimpia trendejä. Muotinäytöksen lisäksi iltaan sisältyy valokuvausta punaisella matolla, tyylivinkkejä stylistiltä ja muuta mukavaa. Illan DJ:nä on tunnettu muotisuunnittelija Tiia Vanhatapio, joka yhdistelee trendikkäästi eri musiikkityylejä. Lisäksi Karma tarjoaa ensimmäisille vieraille teemaan sopivat drinkit!


"Mun oma SADW” -työpajakiertue pyörähti käyntiin!

”Mun oma SADW” -työpajakiertue kiertää Seinäjoen seutua syyskuussa. Työpajat herättelevät ajatuksia taiteesta ja designista ja niiden lopputuotteena syntyy Seinäjoki Art & Design Weekissä toteutettava idea. Ensimmäisenä työpajan tiimellykseen pääsivät Seinäjoen lukion kuvataiteen opiskelijat osana valinnaista ”Ympäristö, paikka ja tila” -kurssia.  Ideoita syntyi valtasti ja muutamat hiottiin ryhmissä timanteiksi. Jotain on odotettavissa myös itse tapahtumaan!

Työpajakiertueella on vielä tilaa, joten ilmianna itsesi ja ryhmäsi. Työpajoihin voivat osallistua työyhteisöt, päiväkotiryhmät, koululuokat, yhdistykset, harrastajaryhmät, kaveriporukat, erityisryhmät. Idea ja lopputuote voi olla mitä vain taiteeseen tai designiin liittyvää, esimerkiksi avoimet ovet persoonallisesti sisustettuun toimistoon, käsityömyyjäiset, valokuvanäyttely, tilataideteos tai mitä vaan muuta. 

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:

 Satu Kokkoniemi

info@sadw.fi

0408200788 


Lue lisää ”Mun oma SADW” -konseptista.


Ohjelmapaljastuksia ja jatkoaikaa yhteisörahoitukselle!

Viikon ohjelmaa viimeistellään parhaillaan kiivasta tahtia, ja nyt on aika paljastaa joitain makupaloja. Erityisen riemuissaan SADW on vaatesuunnittelija, yrittäjä Tiia Vanhatapion vierailusta perjantaina 10.10.2014! Monipuolinen ja lahjakas Tiia luennoi yleisölle ja ammattilaisille sekä toimii illan DJ:nä! Lue lisää ohjelmasta tiedotteen alaosasta.

Lisäksi ajankohtaista on yhteisörahoituskampanjan jatkoaika - SADWin kampanjaa Mesenaatti.me-palvelussa on jatkettu elokuun 2014 loppuun!  http://mesenaatti.me/seinajoki-art-design-week/  


Yhteisörahoituksella mukaan SADWiinOle osa SADWia - tässä tapahtumaviikon slogan. Mesenaatti.me -palvelussa käynnissä olevan joukkorahoituskampanjan myötä niin yleisö kuin yhteistyökumppanit pääsevät osaksi SADW-tiimiä. Kampanja on käynnissä elokuun loppuun asti. Vastikkeellisen joukkorahoituksen ideana on, että ihmiset osallistuvat heille tärkeän projektin rahoitukseen ja saavat siitä jonkin vastikkeen. Joukkorahoitus on jo kansainvälisesti vakiintunut rahoitusmuoto, Suomessa nousemassa, Seinäjoella melkoisen uutta - SADW on etujoukoissa! Onko SADW Seinäjoen ensimmäinen yhdessä rahoitettu tapahtuma?

Kuusi teemapäivää


SADW-ohjelma rakentuu kuuden teemapäivän ympärille. Ohjelma on tuoretta, yllättävää ja poikkitaiteellista ja tapahtumia on useassa eri paikassa taidegallerioista kaduille. Avauspäivänä tiistaina pureudutaan arkkitehtuurin saloihin. Näe Aalto-keskus uusin silmin, tutustu TopAkat-ryhmän näyttelyyn ja osallistu Ornamo ry:n ammattilaisluennolle - ja paljon muuta! Keskiviikkona on elokuvan vuoro. Tällöin voi mm. nähdä seinäjokisten koululaisten lyhytelokuvia kaupunkibusseissa. Torstain design-teemapäivä tarjoilee muotoilua kaikille aisteille. Perjantaina valokeilaan astuu muoti ja mukana on vaatesuunnittelija, yrittäjä Tiia Vanhatapio. Muodin ja pukeutumisen teemoja pyöritellään mm. Pecha Kucha Nightissa ja shoppailu- ja bailutapahtuma Fashion Fridayssa. Lauantaina keskitytään monipuolisesti kaupunkikulttuuriin. Mun oma SADW-konsepti nostaa esiin nuorison ja muiden kaupunkilaisten omia pieniä tapahtumia, näyttelyitä ja tempauksia. Viikko huipentuu sunnuntain kuvataide-teemapäivään, jolloin syvennytään mm. Taidehallin Määränpää: Seinäjoki -näyttelyyn.


Designcorner-uutisia! Uusia myyjiä, Fashion Sale & Festarikelkkakuvakisa!

SADWin etkot, pohjalaisen muotoilun freesi Designcorner lähestyy Provinssirockin käsikynkässä. Perjantaina 27. ja lauantaina 28.6. juhlitaan Seinäjoen Törnävänsaaressa Ihmisten Juhlaa, joka tänä vuonna esittelee myös designsisältöä. Designcornerin myyjäkattaus on valikoitu ja upea: Mustava, Boutique Sipilä ja Rustoopuori. Kylkeensä corner on saanut muotilöytöjen Fashion Salen, jossa festarityyliä nostattavat Pomp Shop, Vero Moda ja Jack & Jones. Potkukelkkafirma Esla Kouran kylästä Seinäjoelta järjestää SADWin kanssa festarikelkkakuvakisan. Tägää Instagram-kuvasi #eslasadw Designcornerin kuvauspisteellä ja voita oma potkukelkka! Tätä kaikkea - tule kokemaan! Lue lisää


Ryhdy nyt taide- ja muotoilumesenaatiksi!

Seinäjoki Art & Design Week on nyt avannut yhteisörahoituskampanjan mesenaatti.me -palvelussa. Vastikkeellisen yhteisörahoituksen ideana on, että ihmiset osallistuvat heille tärkeän projektin rahoittamiseen ja saavat siitä jonkin vastikkeen. SADWin mesenaattina voit saada supertyylikkään ekokangaskassin, nimesi mesenaattitauluun, Amforan kaunista keramiikkaa tai näkyvyyttä yhteisöllesi. Vastikepaketteja on tavallisille taidefaneille, designfriikeille, yritysyhteistyökumppaneille, SADWissa ohjelmaa järkkääville yhdistyksille ja kenelle vaan... sillä kuka tahansa voi olla osa SADWia! 

Ryhdy nyt mesenaatiksi! Kampanja on auki 17.8.2014 saakka ja mukaan pääsee osoitteessa mesenaatti.me/seinajoki-art-design-week 

Lue lisää


SADW etkot Provinssirockissa!

Uutisia, uutisia! Seinäjoki Art & Design Week tuo Provinssirockiin 27.-28.6.2014 freesiä pohjalaista designia esittelevän Designcornerin. Uudistuva rockfestivaali laajentaa näin tarjontaa designin suuntaan ja SADW järkkää superkivat etkot ennen lokakuista tapahtumaviikkoa. Festivaalialueen pääsisäänkäynnin tuntumassa, myllypihan alueella, pääsee shoppaamaan kiinnostavia ja laadukkaita designtuotteita ja tuulettamaan mielikuviaan pohjalaisesta muotoilusta ja suunnittelusta. Mukana ovat mm. Beanie On Helinä, Mustava ja Tella. Tiedossa myös Instagram-kisa, musiikkia ja SADW-maistiaisia. Designcorner takaa persoonallisimmat festariostokset ja siistin tunnelman!

 

 Anna palautetta!

Ensimmäistä kertaa tapahtumaa järjestettäessä on aina yllätysmomentteja paljon: Missä onnistuimme? Mitä kannattaisi jatkossa tehdä toisin? Tulisitko uudestaan Seinäjoki Art & Design Weekille, jos se järjestetään? Näistä ja muista mielesi päällä olevista SADW-kokemuksista kuulemme mielellämme lisää! Anna siis palautetta nettilomakkeella.


Nähdään lounaalla 12.00?

SADW-viikko lähtee käyntiin yllätysohjelmalla.Tervetuloa avaamaan upeaa viikkoa Seinäjoen Torikeskukseen tiistaina lokakuun ensimmäinen päivä kello 12.00.

Pecha Kuchaa Amforassa

Taide ja minä -poikkitaiteellista pohdintaa Pecha Kucha -formaatilla, jossa jokainen puhuja saa esittää 20 kuvaa, jokaista tasan 20 sekunnin ajan. Yhden esittelijän esitysaika on siis 6 minuuttia 40 sekuntia. Puhujina värikäs joukko luovan alan edustajia: Hilkka Jaakkola, Maria-Liisa Niemelä, Tiina Laasonen, Helena Teräväinen, Seppo Tanninen, Tuulikki Päällysaho, Heikki Mäki-Tuuri, Henna Mantere, juontajana Aalto-koordinaattori Marjo Kamila. Pohdinnan alla mm. Missä taide luuraa Seinäjoella? Taide ja elämä – tarvitaanko taidetta? Poikkitaiteellisen illan idea ja emännöinti taiteilija Päivi Rintaniemi. PAIKKA ja AIKA:Amfora, 4.10.2013 kello 18.30


Saammeko esitellä: SADW ohjelma on valmis!

Seinäjoki Art & Design (SADW) -viikon ohjelma on monipuolinen kattaus, joka kannattaa kokea. Tapahtuman avajaiset 1. lokakuuta näkyvät Seinäjoen Torikeskuksen ympäristössä lounasaikaan. Luvassa on yllätyksellistä ohjelmaa kaupunkilaisten iloksi.

Kaikin puolin tapahtumaviikko on monin tavoin ainutlaatuinen. Muun muassa lauantaipäivän taidesuunnistus työhuoneille ja Kansalaistorilla nähtävä Aalto-videoteos ovat ainutkertaisia kokemuksia.
- SADW huipentuu Areenan käsityömesssuihin sekä Rytmikorjaamon Designsunnutaihin, kertoo tapahtumaa järjestävän Kulttuuriosuuskunta Kick!:n Johanna Hietanen.
-  Ilmainen Designbussi kuljettaa viikonloppuna väkeä niin messuille kuin sunnuntaina Rytmikorjaamollekin. Rytmiksellä on tuolloin mahdollisuus muotoilushoppailun ja työpajailun lisäksi nauttia ihka ensimmäinen Designbrunssi.

Taiteelle ja muotoilulle omistettu viikko rantautuu myös Jalasjärvelle ja Alajärvelle. Jalasjärveläiseen muotoiluun Jokipiin pellavan ja Lennolin merkeissä pääsee tutustumaan tapahtumaviikon perjantaina järjestettävällä retkellä. Samana päivänä on mahdollisuus lähteä tutustumaaan Alvar Aallon töihin Alajärvelle. Ilmoittautumisohjeet matkoille ovat tapahtuman kotisivuilla.

Seinäjoki Art & Design Week järjestetään ensimmäistä kertaa 1. - 6.10.2013. Viikon tapahtumat levittäytyvät ympäri ydin-Seinäjokea. SADW -käsiohjelma tulee jakoon ensi viikolla.

www.sadw.fi // www.facebook.com/seinajokiartdesignweek // Twitterissä @seinajokiart« Edelliset 10   Seuraavat 10 »