Ajankohtaista

TYÖN ALLA: SADW 2015 OHJELMA

Seinäjoki Art & Design Week järjestetään kolmatta kertaa 8.-13.9.2015. Tapahtumaviikon ohjelmaa kootaan parhaillaan, päälinjat on jo suunniteltu, mutta uusia kumppaneita ja ohjelmaideoita mahtuu vielä mukaan. SADW-ohjelma tulee rakentumaan viime vuoden tapaan teemapäivien ympärille. Omat teemapäivänsä saavat mm. design, muoti & pukeutuminen, kuvataide, valokuva ja arkkitehtuuri. Poikkileikkaavina teemoina ovat kaupunkikulttuuri, poikkitaiteellisuus ja yllättävyys. Ohjelmatietojen ehdoton takaraja on heinäkuun puolivälissä, joten mikäli mielit mukaan, ole asialla pian!

SADW tuotetaan laajan yhteistyöverkoston voimin. Tapahtumaviikkoa koordinoi kulttuuriosuuskunta Kick!, yhteistyökumppanit tuottavat omaa ohjelmaansa osaksi kokonaisuutta omilla resursseillaan.

Yhteydenotot sähköpostitse info@sadw.fi tai rimpauttamalla tuottajille ks. yhteystiedot

Ole osa SADWia!


Lähidesignia ja luovan leppoisaa meininkiä Rytmikorjaamo Designsunnuntaissa

SADW-perheen pirteä pikkusisko Rytmikorjaamo Designsunnuntai järjestetään neljännen kerran sunnuntaina 26.4.2015. Luvassa on uutta, laadukasta, eettistä ja ekologista kotimaista muotoilua myyntitorin täydeltä sekä monenlaista kiinnostavaa ohjelmaa sunnuntain ratoksi. Tänä vuonna Designsunnuntaissa on tarjolla ennätyspaljon lähidesignia, kun puolet myyntitorin tuotemerkeistä ja myyjistä edustaa pohjalaista muotoiluosaamista. Valikoimaa on koruista asusteisiin ja miesten, naisten & lasten vaatteisiin, kodin ja keittiön pikku-ihanuuksista laadukkaisiin kaiuttimiin ja graafisista printeistä käsintehtyihin paperituotteisiin.  Designsunnuntain henkeen kuuluvat myös monenlaiset työpajat, joissa pääsee kokeilemaan omaa luovuuttaan. Sunnuntai kannattaa kruunata herkullisella Designbrunssilla!

Rytmikorjaamo Designsunnuntai on avoinna klo 11-17. Tapahtumaan on pääsymaksu 5 € sis. työpajat ja koko ohjelman, alle 12-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi. Viimeinen tunti klo 16-17 kaikille vapaa pääsy. Tutustu tarkemmin www.designsunnuntai.fi, klikkaa itsesi Facebook-tapahtumaan ja tule viettämään tunnelmallinen sunnuntai!


SADW-perheen Designsunnuntai & Designcorner hakevat myyjiä!

Tauolla ollut pirteän raikas designtapahtuma Rytmikorjaamo Designsunnuntai palaa uusin kasvoin Seinäjoen kevääseen. Tuoretta muotoilua myyntitorilla, innostavaa ohjelmaa ja leppoisaa hengailua ruuan & musiikin äärellä tarjoava Designsunnuntai järjestetään 26.4.2015.

Viime vuonna hienon debyytin Provinssissa tehnyt Designcorner tulee nyt moninkertaisella volyymilla. Pääportin tuntumassa myllypihalla sijaitseva Designcorner tuo isosti uudistuvalle festivaalille aimo annoksen freesiä muotoilua ja tunnelmaa. Ja ehdottomasti parhaat & persoonallisimmat festarituliaiset!

Molemmat tapahtumat hakevat nyt nuoria, aloittavia ja uutta luovia kokeneempia tuotemerkkejä, suunnittelijoita ja taiteilijoita myyjäksi. Haku on auki 15.3.2015 saakka. Tutustu tarkemmin www.designsunnuntai.fi/rds_myyjainfo


Kiitos SADW 2014!

Seinäjoki Art & Design Week on nyt tältä vuodelta muisto vain. Mutta millainen muisto! Huikea määrä todella monipuolista ja kiinnostavaa ohjelmaa tarjosi elämyksiä ja ajateltavaa pitkäksi aikaa. Yleisöä tapahtumissa riitti ja kokonaisuutena kaikki sujui loistavasti. Pian SADW 2014 on myös raporteissa tekstinä, lukuina ja kuvina - jää seuraamaan kanaviamme ja ole osa SADWia jatkossakin! SADW on Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa. Voit antaa palautetta, kommentoida ja ideoida em. some-kavavissa ja toki myös perinteisesti meilitse info@sadw.fi.

Tässä kohtaa kuitenkin tärkeimpänä ISO KIITOS x 'ainakin nelinumeroinen luku' kaikille kävijoille ja yhteistyökumppaneille!


SADW-viikonloppu kaupunkikulttuuria ja kuvataidetta

Tänä viikonloppuna ei kannata miettiä kahta kertaa, vaan heittäytyä SADW-ohjelman vietäväksi. Lauantain kaupunkikulttuuripäivän tarjoaa Komia Liikenne ja bussimatka onkin täynnä taidetta live-runonlausunnan muodossa. Hyppää kyytiin! Taideyliopiston Kuppilalla tullaan kylien kulmilta kaupunkiin Folklinkin kansanmusapäivässä, Rytmikorjaamolla monenlaista käsillä tekemisen kulttuuria SADW-myyjäisissä. Kannattaa ehdottomasti kokea myös Holmström Second Handin Happening! Ja vaikka mitä muuta!

Sunnuntaina on hyvä päivä katsastaa SADW-ohjelman moninaiset taidenäyttelyt. Taidehallilla myös Taidelainaamopäivä taideraateineen, maakuntamuseon Kivinavetalla Toiveiden puu-työpaja ja Y-talolla taidekävely. Piipahda tai viivähdä taiteen äärelle! 


Design, design, design, sanoinko jo design?

SADW is all about design! Torstaina 9.10. oman teemapäivän saa... design! Tässä yksi TOP kolmonen onnistuneeseen päivään:
1) Avoimet ovet ja Designtorstai Taito E-P:n houstaamassa Rustoopuorissa ja Kaarakan taitokeskuksessa. Näe muotoilun ja käsillä tekemisen monet puolet, tutustu alueen designtaitajien tuotteisiin ja nappaa hyvät vinkit omaan tekemiseen!
2) Lapsiperheille pienen lapsen ympäristöön keskittyvä näyttely ja monenmoista tekemistä Steinerpäiväkoti Pajulinnussa.  
3) Taideilta ja avoimet ovet Itämäen talossa Keltainen keinutuoli -blogin emännöimänä 

Ennakkoon ilmoittautuneet pääsevät muotoilemaan makeaa E-P:n maa- ja kotitalousnaisten Tee itse -pajassa ja puntaroimaan oman kodin sisustuspulmia Sisustus Room2:ssa. Lukiolaisille raotetaan graafisen muotoilijan ammattia SeAMK:n työpajassa. Myös Taidehallilla tapahtuu. Katso tarkemmin ohjelma-sivulta ja ole osa SADWia torstainakin! 


Mykkäelokuva, lyhytelokuva, musavideo - niistä on elokuvapäivä tehty

SADW-keskiviikko 8.10. on elokuvan teemapäivä. Elokuvateatteri Bio Marilyn tarjoaa koko päivän ale-hintaan 5 €/leffa. Ohjelmistossa on mm. 20,000 Days on Earth, Gone Girl ja Vadelmavenepakolainen. Paikallisväriä ohjelmistoon tuo Lapuan lähihistoriasta kertova Huhtikuu -lyhytelokuva. Koko päivän (ja koko SADW-viikon) kannattaa lyhärinnälkäisen hypätä Komia Liikenteen paikallisbussiin, sillä screeneillä pyörii paikallisten nuorten tekemiä lyhytelokuvia. Illalla suositamme suuntaamaan ensin Taideyliopiston Kuppilaan, jossa Laitakaupungin orkesteri live-säestää vanhaa mykkäkauhuleffaa Tohtori Caligarin kabinetti. Elokuvakerho Raina tarjoilee edellä mainitun lisäksi Lyhytelokuvia kansalle: Pohjoimaista animaatiota ilman dialogia -katsauksen Culture Club Still Standingissa, terassilla jos sää sallii! Keskiviikko huipentuu Bar15:n Musavideoklubilla, jossa herkkuna Oulun musiikkivideofestivaalilla palkittuja helmiä. SADW <3 leffat!

Tarkista koko ohjelma täältä.


Arkkitehtuurielämyksiä SADW-tiistaissa

Arkkitehtuuri Seinäjoella? Alvar Aalto ja Aalto-keskus tietysti, entä muuta? Uusi, upea, palkittu Apila-kirjasto ainakin...  Ota SADWin arkkitehtuuripäivänä kaupungin helmet haltuun ja ylläty! Aalto-keskus NYT kaupunginarkkitehdin kertomana, Lasten löytöretki-näyttely, kiertokävely entisen lääninsairaalan tiloissa ja pihapiirissä Marttilassa, tutustuminen Törnävän sairaalaan ja museoon. Nämä kaikki ja paljon muuta Arkkitehtuurielämyksiä -ohjelmassa tiistaina 7.10. Uutta, luonnonmukaista rakentamista ja suunnittelua edustaa Steinerpäiväkoti Pajulinnun laajennusosa, jossa ekologiseen ja esteettiseen arkkitehtuuriin pääsee tutustumaan avoimien ovien, näyttelyn ja luennon siivittämänä.

Tiistaina kannattaa käydä myös Taideyliopiston Kuppilan avajaisissa ja tutustumassa yhteisölliseen työntekemiseen Yhdistämön HUBissa. Siitä se SADW alkaa!


EPS-TORILLA TAVATAAN!

Huomenna ti 7.10. alkaa historian toinen Seinäjoki Art & Design Week. Saavu EPS-torille parhaaseen lounasaikaan klo 12, niin olet osa SADWia ja pääset nauttimaan avajaisista! Yllättävää ja poikkitaiteellista, musiikkia ja tanssia, ihmisiä ja tunnelmaa. Nähdään siellä! 

P.S. Olethan jo tehnyt oman SADW-lukkarisi? Vielä ehtii tutustumaan runsaaseen ja monipuoliseen ohjelmaan


Yllättävä, runsas, monipuolinen, kiinnostava = uunituore SADW 2014 ohjelma!

SADW-tiimi kumppaneineen ylpeänä esittää tämän vuoden huikean ohjelman. Ole hyvä, tutustu, valitse omat suosikkisi ja ole osa SADWia!

Ohjelma rakentuu kuuden teemapäivän ympärille ja luvassa on jopa hengästyttävän runsas tarjonta näyttelyitä, tapahtumia, konsertteja, työpajoja, leffoja, iltarientoja, valikoituja ostoksia, avoimia ovia, kaupunkikulttuuria ja niin edelleen. Jokaiselle löytyy varmasti jotakin ja suosittelemme kokeilemaan jotain uutta. Pysähdy hetkeksi tutustumaan SADW-ohjelmaan, klik.  « Edelliset 10   Seuraavat 10 »