Ajankohtaista

SADW on nyt täällä - viimeistä kertaa?

Neljäs Seinäjoki Art & Design Week on alkanut. Taiteen ja designin juhlaviikko tuo kävijänsä ulottuville mahtavan valikoiman näyttelyitä, tapahtumia, työpajoja, keskusteluja, avoimia ovia, kaupunkitaidetta, ostosmahdollisuuksia. Monipuolisesta ohjelmasta löytyy taatusti jokaiselle jotakin ja suurin osa ohjelmasta on maksutonta. Tuttuun tapaan SADW on ottanut myös kaupunkitilaa haltuun, ympäri kaupunkia on ripoteltu turkooseiksi tuunattuja vanhoja tuoleja, joissa voi istua ja ihmetellä esimerkiksi Törmää taiteeseen -reitin törmäyspisteitä.  Tutustu tarkemmin ohjelmaan ja ole osa SADWia!

Viimeinen SADW?

SADWia tuottava kulttuuriosuuskunta Kick! on päättänyt tämän vuoden jälkeen luopua tapahtumaviikon tuottamisesta. Vielä on avoinna löydetäänkö tapahtumalle uusi veturi tai toteuttamismalli, joten voi olla, että nyt vietetään viimeistä SADWia. Kannattaa siis nauttia kuin viimeistä päivää!


Anemone Plastica kukkii Aalto-keskuksen työmaa-aidassa - osallistu tekemiseen!

SADW tuottaa Aalto-keskuksen Kansalaistorille uuden, väliaikaisen taideteoksen. Kaikilla kiinnostuneilla on mahdollisuus osallistua sen tekemiseen. Tule mukaan maksuttomaan, kaikille avoimeen työpajaan lauantaina 8.4. klo 10-12 Seinäjoen taidehallille! Työpajassa valmistetaan Anemone Plastica -teokseen tulevia osia. Itse teos ripustetaan Kansalaistoria halkovaan työmaa-aitaan SADW-tiistaina 18.4., ja se on esillä vappuun asti.

Anemone Plastica on kuvanveistäjä Tiina Laasosen yhteisöllinen ympäristötaideteos, joka on osa kuvanveistäjän Hyvän laskeuma / Cascading Goodness – teossarjaa. Sarjan teosten teemana on inhimillinen onnellisuuden tarve, ja sen lähtökohtana on toiminut renessanssin luontokäsityksen Hortus Conclusus, rajattu tila, johon kaikki hyvä laskeutuu.

Aalto-keskuksen työmaa-aidassa vappuun saakka kukkivan teoksen materiaalina käytetään jätemuovia, jolla kuvanveistäjä haluaa kiinnittää huomion muovin aiheuttamiin ympäristöhaittoihin. Jätemuovin kierrättäminen taideteokseksi on kuvanveistäjän mukaan haastavaa ja kiinnostavaa. ”Kaikista materiaaleista voi löytää kauneutta”, kiteyttää Tiina Laasonen.

Teoksen tuotannosta vastaa Seinäjoki Art & Design Week:iä tuottava Kulttuuriosuuskunta Kick!, Taiteen edistämisen keskuksen myöntämän apurahan turvin.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset la 8.4. työpajaan:

Työpajan Facebook-tapahtumasivulla
tai
tekstiviestillä SADWin tuotantoassistentti Iina Sihvonen p. 040 5002075

 


Törmää taiteeseen ja muotoiluun 18.-23.4.

Muotoilu ja taide monissa muodoissaan on koettavissa Seinäjoki Art & Design Weekillä taas 18.-23.4.2017. Neljättä kertaa järjestettävä tapahtumaa vietetään asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden toiveesta nyt ensimmäistä kertaa keväällä.
Tapahtumaviikolla voi törmätä taiteeseen ja muotoiluun eri puolilla kaupunkia, yhtäkkiä & yllättäen ja suunnitellusti & mietitysti. Kaupoissa, kuppiloissa, näyttelyissä, tanssiteoksessa, julkisissa hankinnoissa, rasismin vastaisessa työssä, työhuoneissa tai torimökissä. Muotoilun suuria nimiä, Aalto ja Wirkkalaa tähdittävät uudemmat tulokkaat. Tutustu ohjelmaan!


SADW 2017 TEHDÄÄN YHDESSÄ!

Seinäjoki Art & Design Week järjestetään tällä kertaa keväällä, heti pääsiäisen jälkeen 18.-23.4.2017. 
Kevään inspiroimaa taiteen ja muotoilun täytteistä ohjelmaa on luvassa taas koko kaupungin täydeltä. Julkaisemme ohjelman maaliskuun puolivälissä. Vielä ehdit mukaan toteuttamaan oman SADW-ohjelmasi osaksi tapahtumaviikkoa! 

Ota rohkeasti yhteyttä sähköpostitse info@sadw.fi tai soittele Johannalle p. 040 592 7518 tai Sannalle p. 040 774 8560

 


Rytmikorjaamo Designsunnuntai hakee myyjiä

Rytmikorjaamo on jälleen designia täynnä su 24.4.2016, kun tuoreen muotoilun myyntitori ja leppoisa designtapahtuma järjestetään viidennen kerran. Myyntitorille haetaan nyt nuoria, aloittavia, tuoretta suunnittelua edustavia muotoilijoita, suunnittelijoita ja taiteilijoita esittelemään omaa osaamistaan ja myymään tuotteitaan. Myös kokeneemmat, samaan henkeen sopivat tekijät ovat tervetulleita. Haku on auki 6.3. saakka osoitteessa: bit.ly/RDShaku2016

Tutustu tarkemmin www.designsunnuntai.fi 


Taide & design täällä NYT!

Seinäjoki Art & Design Week 2015 on alkanut. Kolmas taiteen ja muotoilun juhlaviikko levittäytyy 23 tapahtumapaikkaan ja tuo kaupunkilaisille ja ammattilaisyleisölle 50 kiinnostavaa ohjelmanumeroa. Ota taidetta, designia, poikkitaiteellisia elämyksiä pursuava ohjelma haltuun ja ole osa SADWia!

SADWin kivijalkana on tänä vuonna KOTO -Seinäjoki Art & Design Weekin kauppa ja kahvila, joka tarjoilee lähellä tuotettua designia, taidetta ja musiikkia ihasteltavaksi ja ostettavaksi. Poikkea vaikka vohvelilounaalla tai kakkukahveilla, tutustu työpajoihin ja 3D-printtauksen ihmeisiin.  Astu KOTOon! 


SADWista pro-meininkiä ammattilaisyleisölle

Pian starttaava Seinäjoki Art & Design Week tarjoaa luovan alan ammattilaisille tietoa, näkökulmia ja verkostoitumista. Vuoden graafikko 2013, kuvittaja, bloggaaja Kasper Strömman sparraa graafikkokollegoitaan iltapäiväteen äärellä, ja on omasta mielestään SADWin Key Note Speaker. Nähtäväksi jää, millainen blogipostaus Seinäjoen vierailusta saadaan lukea viiltävän tarkkanäköisestä Kasper Diem-blogista. 

Taiteilijoille kansainvälistymistä ja uusia kontakteja tarjoaa Networking-brunssi Taidehallilla. Palvelumuotoilun mahdollisuudet kaupunkien ja julkisten palveluiden kehittämisessä avautuvat mm. Toimiva kaupunki -projektin kaupunkimuotoilija Mikko Kutvosen johdolla. Frami Business Breakfast ja Paulus Perkkiö Buorre Oy:sta pureutuu aiheeseen, miksi muotoiltu myy paremmin. 

Tutustu koko ohjelmaan täältä ja ota kaikki irti SADWin tarjonnasta ammattilaisille!

P.S. Raskas työ, raskaat huvit? Nähdään SADW-avajaisissa ti 8.9. Bar15:ssa?


SADW ylpeänä esittää: ohjelma on julkistettu

Seinäjoki tulvii taidetta, designia, poikkitaiteellisia elämyksiä ja täyttä asiaa 8.-13.9.2015. Syyskuulle siirtynyt, kolmatta kertaa järjestettävä Seinäjoki Art & Design Week tuo yleisön koettavaksi 50 erilaista ohjelmanumeroa näyttelyistä asiantuntijavieraisiin ja avoimista ovista yllättyksellisiin taidetempauksiin. SADW-ohjelma on nyt julkaistu osoitteessa ohjelma-sivulla

Ennustamme, että SADW 2015 kohokohtia ovat ainakin KOTO -pop upin lähidesign- ja muut makeat herkut. Mukana myös mm. Meeri Koutaniemen valokuvia, Ivana Helsinki Seinäjoki-kuoseineen, graafikko, miesbloggaaja ja vuoden graafikko 2013 Kasper Strömman.

Koe taidetta ja designia pursuva Seinäjoki. Ole osa SADWia!


Ole osa SADWia – tervetuloa tiimiin!

 

TALKOOHAKU ON PÄÄTTYNYT!

Kiitos lukuisille ilmoittautuneille, SADW-tiimi toivottaa teidät tervetulleeksi!

 ---

Seinäjoki Art & Design Weekin talkoohaku on auki! Seinäjoki Art & Design Week, paikallinen taiteen ja designin juhlaviikko järjestetään jälleen 8.-13.9.! Tapahtuma etsii tiimiinsä taiteesta ja designistä kiinnostuneita ihmisiä työskentelemään tapahtuman viestinnän ja tuotannon parissa.

Työtehtävät voivat olla tapahtuman ennakkomarkkinoinnin avustavia tehtäviä, infopisteestä vastaamista, rakentamista, valo- ja videokuvaamista, some-raportointia, tapahtuman ohjelmaosuuksissa edustamista ja tapahtuman aikaisia juoksevia asioita. Työtehtäviä on mahdollisuus tehdä ennen tapahtumaa, tapahtuman aikana ja/tai tapahtuman jälkeen. Palkkioksi työpanoksesta talkoolaiset saavat staff-asuna toimivan Ivana Helsinki Seinäjoki -malliston vaatteen, vapaan pääsy kaikkiin SADW-ohjelmaosuuksiin, kokemusta tapahtumatyöstä sekä ainutlaatuisen näköalapaikan paikalliseen taiteeseen ja designiin!

Ilmoittaudu talkoolaiseksi lomakkeella osoitteessa http://bit.ly/1Pgcc8a
Talkoohaku on auki 31.8. asti.
Jos kaipaat lisätietoja tai sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä puhelimitse 040 8200 788 /Satu Kokkoniemi tai sähköpostilla info@sadw.fi


SADW vie uutta, kiinnostavaa muotoilua Provinssiin!

Seinäjoki Art & Design Week levittää muotoilun ilosanomaa ja tekee hyvää suunnittelua ja vastuullista kuluttamista näkyväksi - myös festariolosuhteissa! SADW vie kesäkuun 24.-27. järjestettävän Provinssin festivaalialueelle Designcorner -myyntitorin, joka tarjoaa festivaaliyleisölle mahdollisuuden tutustua nouseviin kotimaisiin vaate- ja asustemerkkeihin ja tehdä ostoksia, jotka kestävät myös juhlien jälkeisen arjen koittaessa. Designcorner pilotoitiin viime vuonna pienellä toteutuksella ja hyvällä menestyksellä, nyt konseptia on uudistettu ja valikoimaa laajennettu. Tunnelmaa luo kiinnostavan myyntivalikoiman lisäksi tyyliin sopivasti somistettu miljöö, viereisen White Stage -lavan bändit ja hyvä festarimeininki. Ja mikä huikeinta: Designcornerissa on saatavilla Paola Suhosen festarimuistojen innoittama Ivana Helsinki SS 2015 Provinssi -87 -mallisto Seinäjoki-printteineen ja kasarivaikutteineen.

Designcornerissa mukana: Ivana Helsinki, Grillin’ Clothing, Holmström Second Hand, KIKE RIGU, Kätkö Vintage, LumiWAU, PAPP UP, Uhana Design, VILMURI by Vilma Wallinmaa, with love Sanna Hopiavuori

Tutustu tarkemmin www.designcorner.fi

Nähdään festareilla!« Edelliset 10